Âldegea: Difference between revisions

Jump to navigation Jump to search
1 byte removed ,  07:24, 2 May 2012
m
Text replace - "====Oorsprong/verklaring:====" to "====Oorsprong/verklaring===="
m (Text replace - "'''Oorsprong/verklaring:'''<br/> " to "====Oorsprong/verklaring:====")
m (Text replace - "====Oorsprong/verklaring:====" to "====Oorsprong/verklaring====")
Line 16: Line 16:
[[File:aldegea.jpg|center]]  
[[File:aldegea.jpg|center]]  


====Oorsprong/verklaring:====Het wapen is afgeleid van het wapen van het waterschap [[De Groote Noordwolderpolder]]. Het dorp ligt midden in het gebied van dit waterschap. De burcht is een herinnering van de state van Yge Gaeles van Galema, die in het dorp was gelegen. Ook de lelie is afkomstig uit zijn wapen. De turven gven aan dat het dorp in een veengebied ligt. De kleuren zijn afgeleid van het veen (azuur) met het dorp (burcht) gelegen op een zandwal (goud).
====Oorsprong/verklaring====Het wapen is afgeleid van het wapen van het waterschap [[De Groote Noordwolderpolder]]. Het dorp ligt midden in het gebied van dit waterschap. De burcht is een herinnering van de state van Yge Gaeles van Galema, die in het dorp was gelegen. Ook de lelie is afkomstig uit zijn wapen. De turven gven aan dat het dorp in een veengebied ligt. De kleuren zijn afgeleid van het veen (azuur) met het dorp (burcht) gelegen op een zandwal (goud).


[[Litwap|Literatuur]] :  Genealogysk Jierboek van de Fryske Rie foar Heraldiek, 1992
[[Litwap|Literatuur]] :  Genealogysk Jierboek van de Fryske Rie foar Heraldiek, 1992
approved, Bureaucrats, Interface administrators, Members who can see the literature depository, Administrators, uploader
3,705,491

edits

Navigation menu