Basiliek van de H. Georgius te Almelo


BASILIEK VAN DE H. GEORGIUS TE ALMELO

I : 25 januari 2010
"Doorsneden; I in sabel, schuingekruist, een conopeum van goud, waarvan het scherm gebaand van goud en keel, met volants van hetzelfde, om en om, gevoerd van goud, en een tintinnabulum van goud, waarin een klokje van zilver; II gedeeld; a in zilver een kruis van keel; b in azuur drie ruiten van zilver. Devies: CONFITEMINI DOMINO in letters van sabel op een lint van zilver."

Wapen van Basiliek van de H. Georgius te Almelo/Arms (crest) of Basiliek van de H. Georgius te Almelo

Oorsprong/verklaring

Het wapen bestaat uit de gebruikelijke vormgeving van wapens van basilieken : boven de symbolen van een basiliek, en onder rechts de symbolen van de beschermheilige van de basiliek en links het wapen van de gemeente waarin de basiliek ligt. In dit geval een schuinkruis voor de H. Georgius. De ruiten zijn het wapen van de gemeente Almelo.

The arms show the general pattern for arms of churches in the Netherlands; in the upper part the symbol of a basilica, and in the lower half the symbols of the patron saint and (part) of the arms of the town in which the basilica is situated. In this case the cross for St. George and the diamonds of the city of Almelo.


Literatuur: -