Bran

From Heraldry of the World
Jump to navigation Jump to search

BRAN

District/county (județ) : Brașov

Stema Bran

Official blazon

Un scut triunghiular cu marginile rotunjite, despicat în furcă răsturnată. În partea dreaptă, în câmp roșu, se află un cap de berbec cu coarnele răsucite, văzut frontal, de aur. În partea stângă, în câmp verde, se află 3 flori-de-colț, înmănuncheate, totul de argint. În partea inferioară, în câmp albastru, se află un castel de argint cu 3 turnuri: în partea dreaptă a castelului se află turnul porții, de formă dreptunghiulară, alungită, cu zidărie de piatră; turnul central de formă dreptunghiulară are 3 guri de tragere și 4 metereze și este surmontat de un foișor, terminat cu catarg pe care este ridicată o flamură; în stânga, ultimul turn este rotund, cu o gură de tragere și este terminat cu un acoperiș conic. Între turnuri există o curtină, prevăzută cu 3 creneluri în stânga și două guri de tragere în dreapta, unde zidul este protejat de un acoperiș cu două ape. Castelul este plasat pe o terasă formată din 3 stânci negre. Scutul este timbrat de o coroană murală de argint cu un turn crenelat.

Origin/meaning

The arms were officially granted on February 10, 2015.

The ram's head symbolizes shepherding, the basic traditional occupation of the inhabitants. The Edelweiss flower and the rocky terrace represent the beauty and specificity of nature in this area, located in the immediate vicinity of the Piatra Craiului nature reserve.

The fortress is an image of Bran Castle, declared a historical and architectural monument of exceptional value, being the main tourist attraction of the town.

The mural crown with a crenellated tower means that the locality has the rank of commune.


Contact and Support

Partners:

Your logo here ?
Contact us© since 1995, Heraldry of the World, Ralf Hartemink Ralf Hartemink arms.jpg
Index of the siteLiterature: image from the decree