Buzău (county)

BUZĂU (COUNTY)

Stema Buzău (county)

Official blazon

Un scut triunghiular cu marginile rotunjite, tăiat și despicat în talpă. În partea superioară, în câmp albastru, se află o biserică de argint, rostuită negru, redată din profil, având la dextra un turn acoperit, străpuns de o fereastră circulară și de o alta arcuită deasupra ei; pe fațada laterală se află 3 ferestre arcuite, două în dreptul navei și una în dreptul absidei; acoperișul are pe flancuri, în partea de sus, două globuri crucifere, terminate cu câte o cruce latină; pe edificiu stă o acvilă de aur, având capul conturnat, cu aripile deschise și zborul coborât. În vârful scutului, în dreapta, în câmp roșu, se află o fibulă de aur în formă de pasăre stilizată, cu mai multe alveole, având diferite forme. În vârful scutului, în stânga, în câmp auriu, se află un ciorchine de strugure roșu, având o codiță, două frunze de viță-de-vie și un mic cârcel de culoare verde.

Origin/meaning

The arms were officially granted on August 14, 2013.

The church represents the old episcopal see of Buzau, which had an important political, religious, cultural, administrative and judicial role. Through the way of representation, the construction shows the role and place of Buzău in the geopolitical configuration of the time. It represented the headquarters of the Banja of Țării de Jos (of Buzău and Brăila), an important commercial and handicraft center of the time.

The fibula is the main piece of the "Treasure from Pietroasele", known under the popular name "Cloșca cu puii de aur", having an invaluable historical and documentary value.

The bunch of grapes refers to the main occupations of the inhabitants of Buzau county, viticulture.

Coat of arms (crest) of Buzău (county)

The arms in 1935
Coat of arms (crest) of Buzău (county)

The arms during Socialist rule

Contact and Support

Partners:

Your logo here ?
Contact us© since 1995, Heraldry of the World, Ralf Hartemink  
Index of the siteLiterature: image from ro.wikipedia.org; law 595/2013