Drogenbos

From Heraldry of the World
Jump to navigation Jump to search
Logo-new.jpg
Heraldry of the World
Wapens van alle landen
Armorial du Monde
Belgium.jpg
Belgian heraldry portal
Belgische wapens
Armorial de Belgique
Belgium-flag.jpg

DROGENBOS

Province : Vlaams-Brabant

Wapen van Drogenbos

Official blazon

  • (1947) Van keel met drie mispelbloemen met vijf bladeren van goud, doorboord van het veld, het schild omringd met de halsketen van het Gulden Vlies, het geheel geplaatst op een wapenmantel van purper, gevoerd van hermelijn, met franje van goud, getopt

met de prinsenkroon van het Heilige Roomsche Rijk, gevuld van purper, met een opslag van hermelijn, met drie bogen bezet met paarlen, getopt met een wereldbol.

  • (1987) In keel drie vijfbladen van goud, doorboord van het veld. Het schild omringd door de ordeketen van het Gulden Vlies en geplaatst op een mantel van purper, gevoerd van hermelijn, met franjes van goud; het geheel getopt met een prinsenkroon van het Heilige Roomse Rijk.

Origin/meaning

The arms were granted on February 1, 1947 and again on October 13, 1987.

The arms are identical to the arms of the Dukes of Aremberg, the last lords of the village, who owned the village from 1691-1798.

The oldest known seal of Drogenbos dates from 1295 and shows the arms of the Berthout family, owners of the village at the time. On later seals the patron saint, St. Nicholas is seen. Only in the middle of the 18th century the Aremberg arms appear on the local seals.

Wapen van/Blason de Drogenbos

The arms on a police badge (source)


Literature : Servais, 1955