Drongen

From Heraldry of the World
Revision as of 11:12, 21 May 2023 by Knorrepoes (talk | contribs) (Text replacement - "|↵'''Country''' : Belgium" to "| <center>''' {{uc:{{PAGENAME}}}} '''</center><br> '''Country''' : Belgium")
Jump to navigation Jump to search
Wapen van Drongen/Arms (crest) of Drongen
DRONGEN

Country : Belgium
Belgium.jpgProvince :
Oost-Vlaanderen
Oostvlaanderen.jpgIncorporated into :


Loading map...
Official blazon
Dutch Gedeeld: 1, van goud met een valk in natuurkleur naar de linkerzijde gekeerd en zittend op een rots van drie toppen van keel en overtapt met een ster met zes stralen van hetzelfde; 2, van keel met een valk in natuurkleur zittend op een rots van drie toppen van goud en overtapt met een ster met zes stralen van hetzelfde, het schild getopt met een kroon met dertien parels waarvan drie opgezet en gehouden door twee omziende griffioenen van goud, genageld en getongd van keel, elk een banier houdend, die rechts met het wapen van het schild, die links doorsneden van azuur en van zilver met een meermin van goud gaande over de doorsnede en houdend in de rechterhand een lamp van zilver brandend van goud.
English blazon wanted

Origin/meaning

Province : Oost-Vlaanderen
Incorporated into : 1976 Gent

Wapen van Drongen

Official blazon

Origin/meaning

The arms were granted on February 19, 1951.

The arms are the arms of the Walckiers family, Lords of Drongen in the 18th century. They were the last Lords of Drongen and their arms also appeared on the seal of the council. The falcons area canting element (Val(c)k is falcon in Dutch).

Literature: Servais, 1955


This page is part of the
Belgium.jpg
Belgium heraldry portal/ Belgische overheidswapens/ Armorial de Belgique

Maldegem.jpg


  • Total pages in the Belgian section : 9
  • of which images : 19
Lamme Goden.jpg
Be-1345.jpg

Template:Media1