Sint Eustatius: Difference between revisions

Jump to navigation Jump to search
2,350 bytes added ,  10:51, 22 September 2018
m
Text replacement - "50 px|Link=Netherlands[[Category:Nederlandse" to "[[Category:Nederlandse"
(Created page with '{|width="100%" style="color:black; background-color:#ffffcc;" |width="15%"|50 px|left |width="70%" align="center" |'''Heraldry of the World<br/>Civic her…')
 
m (Text replacement - "50 px|Link=Netherlands[[Category:Nederlandse" to "[[Category:Nederlandse")
(9 intermediate revisions by the same user not shown)
Line 1: Line 1:
{|width="100%" style="color:black; background-color:#ffffcc;"
{{nl}}
|width="15%"|[[File:Netherlands.gif|50 px|left]]
|width="70%" align="center" |'''Heraldry of the World<br/>Civic heraldry of the [[Netherlands]] - [[Nederlandse gemeentewapens]]'''
|width="15%"|[[File:Netherlands.gif|50 px|right]]
|}
   
   
'''SINT EUSTATIUS'''
'''SINT EUSTATIUS'''
Line 11: Line 7:
Toevoegingen: -<br/>
Toevoegingen: -<br/>


Het volgende wapen is door de eilandraad aangenomen in 2002:<br>
'''Ingebogen gekapt van zilver, beladen met een zee-engel van natuurlijke kleur; rechts golvend doorsneden; I in keel een uitkomend rotsmassief van goud, bestaande uit twee gedeelten, waarvan het achterste gedeelte een derde van de hoogte van het voorste heeft; II golvend gedwarsbalkt van tien stukken van azuur en zilver; links doosneden; I in zilver een uitkomend fort met gekanteelde ommuring van oranje, bestaande uit een toegangspoort en twee spitsvormige torens verlicht van sabel en een klokkentoren verlicht van het veld; II van sinopel. Het schild omsloten door een kralenketting van azuur, geplaatst op twee schuingekruiste rietstengels van natuurlijke kleur en gedekt met een stenen kroon van zilver, gevoegd van sabel, bestaande uit vier torens met elk vier kantelen. Wapenspreuk: SUPERBA ET CONFIDENS in Latijnse letters van sabel op een lint van zilver.'''
 
[[File:steustat.jpg|center]]
[[File:steustat.jpg|center]]


'''Oorsprong/betekenis :'''<br/>
'''Oorsprong/betekenis :'''<br/>
Dit is niet echt een wapen, maar een logo.
Het wapen is door de eilandraad aangenomen in 2002 en officieel verleend op 20 september 2010.
 
Het logo is in drie delen verdeeld; het verleden (de Golden Rock), het heden (Fort Oranje) en de toekomst (engelvis).
 
Sint Eustatius was een belangrijke handelspost in het Caraïbisch gebied, en kreeg vandaar de naam 'Golden Rock'. Het wapen laat St.Eustatius eruit ziet wanneer zij vanuit het zuid-westen wordt benaderd en waarbij Quill vanuit de oceaan rijst als een massieve rots. Het is omgeven door een rode achtergrond zoals St. Eustatius omgeven is door het Caraibisch gebied.
 
Fort Oranje is het oudste en belangrijkste gebouw op het eiland. Het is altijd het centrum geweest  van het sociale leven van St. Eustatius en middelpunt van alle officiele gebeurtenissen en vieringen. De meest belangrijke historisch lotgevallen vonden hier plaats waaronder het befaamde Eerste Saluut aan de Verenigde Staten in 1776. Het is een prachtig en indrukwekkend onderdeel van het historisch erfgoed van St. Eustatius.
 
In het onderste vlak van het wapen is een Zee-engel “Angelfish” afgebeeld, een symbool van de rijke en kleurvolle wateren rondom Sint. Eustatius, een ecologisch erfgoed dat St. Eustatius zorgvuldig moet beheren en dat een belangrijke onderdeel van een toekomstige handel kan worden daar het vele bezoekers trekt. Het symboliseert daarom de toekomst van het eiland.
 
Het schild is omgeven door blauwe kralen, een belangrijk handelswaar in vroegere tijden. Het symboliseert ook de vele werelddelen waar de bevolking van St. Eustatius vandaan komt daar de kralen ook gevonden worden in Amerika, Europa en Afrika. Ze zijn hier allemaal in harmonie aaneengeregen, in een prachtige ketting.  


Het logo is in drie delen verdeeld; het verleden (de Golden Rock), het heden (Fort Oranje) en de toekomst (engelvis).<br>
Achter het schild staan twee suikerrietstengels, een symbool voor de vroegere suikerplantages. Het landschap van St. Eustatius wordt nu nog voor een groot deel bepaald door de oude plantages. De dikwijls nog indrukwekkende ruines van de plantagehuizen kunnen overal aangetroffen worden en het land is nog steeds verdeeld door de muren van de oude plantages terwijl vele wegen
Sint Eustatius was een belangrijke handelspost in het Caraïbisch gebied, en kreeg vandaar de naam 'Golden Rock'. Fort Oranje is het oudste gebouw op het eiland en het centrum van het sociale leven.
nog langs de oude grenzen lopen.


Het schild is omgeven door blauwe kralen, een belangrijk handelswaar in vroegere tijden. Achter het schild staan twee suikerrietstengels, een symbool voor de vroegere suikerplantages. De kroon symboliseert de 16 (voormalige) forten op het eiland.
De kroon symboliseert de 16 (voormalige) forten op het eiland: Oranje, Bouille, Nassau, Dollijn, de Windt, Corre Corre, St. Louis, Concordia, Jenkins Bay, Tumble Down Dick Bay, Cul de Sac, Panga, Royal, Amsterdam, Rotterdam en de Batterij Bourbon.


Het motto ''uperba et confidens'' betekent "Tots en vol zelfvertrouwen''.  
Het motto ''uperba et confidens'' betekent "Tots en vol zelfvertrouwen''.  
<hr>
 
'''Origin/meaning:'''<br>
===Origin/meaning===
These quite unheraldic 'arms' have been adopted by the island council in 2002.  
These quite unheraldic 'arms' have been adopted by the island council in 2002 and were officially granted in 2010.  


The image is divided into three parts; the past (Golden Rock), present (Fort Oranje) and the future (angelfish). <br/>
The image is divided into three parts; the past (Golden Rock), present (Fort Oranje) and the future (angelfish). <br/>
Line 33: Line 40:


The motto ''Superba et confidens'' means ''Proud and Confident''.
The motto ''Superba et confidens'' means ''Proud and Confident''.
{{media}}


[[Literature]] : -
[[Literature]] : -


[[Category:Netherlands]]
[[Category:Nederlandse gemeentewapens S]]
[[Category:Overzeese Gemeente]]
[[Category:Overzeese Gemeente]]
[[Category:Granted 2010]]
approved, Bureaucrats, Interface administrators, Members who can see the literature depository, Administrators, uploader
3,693,241

edits

Navigation menu