Basiliek van de H. Petrus te Boxtel

From Heraldry of the World
Jump to navigation Jump to search
Logo-new.jpg
Heraldry of the World
Netherlands.jpg
Netherlands heraldry portal
Nederlandse heraldiek
Nederlandse gemeentewapens
Netherlands-flag.gif
(Dutch only/alleen Nederlandstalig)
(in English)

BASILIEK VAN DE H. PETRUS TE BOXTEL

I : 17 augustus 2012
"Doorsneden; I in sabel, schuingekruist, een conopeum van goud, waarvan het scherm gebaand van goud en keel, met volants van hetzelfde, om en om, gevoerd van goud, en een tintinnabulum van goud, waarin een klokje van zilver; II gedeeld; a in goud twee gekruiste sleutels, de baarden naar beneden en toegewend, boven vergezeld van een naar links omgevallen kelk, waaruit twee bloeddruppels vallen, alles van keel; b in keel twee dwarsbalken van zilver, vergezeld van acht zwemmende eenden van goud, geplaatst drie, twee en drie. Devies: SANGUIS MEUS NOVI TESTAMENTI in letters van sabel op een lint van zilver."

Wapen van Basiliek van de H. Petrus te Boxtel / Arms of Basiliek van de H. Petrus te Boxtel

Oorsprong/verklaring

Het wapen bestaat uit de gebruikelijke vormgeving van wapens van basilieken : boven de symbolen van een basiliek, en onder rechts de symbolen van de beschermheilige van de basiliek en links het wapen van de gemeente waarin de basiliek ligt. In dit geval sleutels en kelk voor de H. Petrus. De balken met de merletten komen uit het wapen van de gemeente Boxtel.

The arms show the general pattern for arms of churches in the Netherlands; in the upper part the symbol of a basilica, and in the lower half the symbols of the patron saint and (part) of the arms of the town in which the basilica is situated. In this case the crossed keys for St. Peter m the municipal arms of Boxtel.


Follow us on
Facebook.jpg Instagram.png
Please use #heraldryoftheworld
Mail.png
Contact us
Heraldry of the World is a private site and maintained as a hobby.
If you like this initiative, please support the site:

Donate.jpg
Ebay.png
eBay shop
Payhip.jpg
Download shop

Literatuur : -