Hulster Ambacht

From Heraldry of the World
Jump to navigation Jump to search
Logo-new.jpg
Heraldry of the World
Netherlands.jpg
Netherlands heraldry portal
Nederlandse heraldiek
Nederlandse gemeentewapens
Netherlands-flag.gif
(Dutch only/alleen Nederlandstalig)
(in English)

HULSTER AMBACHT

Provincie : Zeeland
Opheffing : 1999 Zeeuws Vlaanderen
Toevoegingen : ?

I : 25 februari 1966
"Gevierendeeld : I in azuur drie golvende dwarsbaken van zilver; II in zilver een monnik met tonsuur en korte bruine baard, gekleed in een grauwe pij met kap, dragende om de middel eenriem, alles van hetzelfde, geschoeid van sabel, staande op een grasgrond van sinopel, en dragende over de rechterschouder een schop van sabel, gesteeld van keel; III in zilver drie bomen van sinopel, de stammen van natuurlijke kleur, staande op een grasgrond van sinopel, de schildvoet gegolfd van azuur en zilver van drie stukken; IV in zilver een ploeg van sabel, staande op een bouwland van natuurlijke kleur; Hartschild : in goud een klimmende leeuw van sabel, gekroond van hetzelfde, getongd en genageld van keel. Het schild gedekt met een gouden kroon van drie bladeren en twee paarlen. "

Wapen van Hulster Ambacht

Oorsprong/verklaring

Het wapen geeft de wordingsgeschiedenis van het gebied weer, met in I het water, in II de bedijkers, in III de beschermende dijk, en in IV de bedrijvigheid. Het hartschild is het wapen van de stad Hulst.

Het gebied is onder leiding van een aantal kloosters in de Middeleeuwen bedijkt. De monnik is weergegeven als een Cistercienzer monnik, aangezien die orde een van de grootste kloosters bewoonde. De ploeg in het vierde kwartier is afgeleid van een afbeelding op een 15e eeuwse grafsteen in de Cambronpolder.


Follow us on
Facebook.jpg Instagram.png
Please use #heraldryoftheworld
Mail.png
Contact us
Heraldry of the World is a private site and maintained as a hobby.
If you like this initiative, please support the site:

Donate.jpg
Ebay.png
eBay shop
Payhip.jpg
Download shop

Literatuur : -