Feliceni

From Heraldry of the World
Jump to navigation Jump to search

FELICENI

District/county (județ) : Harghita

Stema Feliceni

Official blazon

Un scut triunghiular cu marginile rotunjite, tăiat de un brâu undat de argint și despicat în partea superioară. În partea superioară, în dreapta, în câmp verde, se află un turn de biserică de argint cu trunchi cilindric cu două brâie, terminat cu o cupolă care are un acoperiș conic, deasupra căruia se află o bară verticală ce susține o bilă, însoțit la dreapta sus de un soare figurat cu raze de aur. În partea superioară, în stânga, în câmp roșu, se află un cap de cerb auriu din profil însoțit la stânga sus de o semilună figurată de argint. La vârful scutului, în câmp albastru, se află unsprezece stele de aur în cinci colțuri, dispuse 5: 4: 2. Scutul este timbrat de o coroană murală de argint cu un turn crenelat.

Origin/meaning

The arms were officially granted on October 7, 2015.

The church tower refers to the Reformed Church from 1446, declared a historical monument. The deer's head represents the rich wildlife of the area.

The wavy bar symbolizes the Târnava Mare river, which divides the locality in two. The eleven stars represent the number of component villages of the commune.

The mural crown with a crenellated tower means that the locality has the rank of commune.

Logo-new.jpg
Heraldry of the World
Romania.jpg
Romanian heraldry portal
Heraldica României
Romania-flag.gif

Contact and Support

Partners:

Your logo here ?
Contact us© since 1995, Heraldry of the World, Ralf Hartemink Ralf Hartemink arms.jpg
Index of the site

Literature: image from the decree 849/2015