Puttershoek: Difference between revisions

Jump to navigation Jump to search
47 bytes added ,  06:21, 19 December 2022
Line 28: Line 28:
Het wapen is officieel verleend op 24 juli 1816.
Het wapen is officieel verleend op 24 juli 1816.


Sinds 1628 bekend als wapen van de familie Van Lier (zie [[De Lier]]), die echter afgeknotte lelies voerde, evenals de heerlijkheid vroeger. De heerlijkheid Puttershoek kwam in 1526 door de dood van haar vader in (deel)eigendom van Cunera van Meerdervoort en haar 2e man, Arent van Lier. De familie heeft de heerlijkheid verder verkocht en dus niet lang in (deel) bezit gehad. Toch werd het wapen van de familie overgenomen als heerlijkheidswapen. Het wordt vermeld bij Vander Eyck in 1628, in het begin van de 18e eeuw in het manuscript Schoemaker en later in de Nederlandsche Stads- en Dorpsbeschrijver.
Sinds 1628 bekend als wapen van de familie Van Lier (zie [[De Lier]]), die echter afgeknotte lelies voerde, evenals de heerlijkheid vroeger. De heerlijkheid Puttershoek kwam in 1526 door de dood van haar vader in (deel)eigendom van Cunera van Meerdervoort en haar 2e man, Arent van Lier. De familie heeft de heerlijkheid verder verkocht en dus niet lang in (deel) bezit gehad. Toch werd het wapen van de familie overgenomen als heerlijkheidswapen, zij het met normale en niet afgeknotte lelies. Het wordt vermeld bij Vander Eyck in 1628, in het begin van de 18e eeuw in het manuscript Schoemaker en later in de Nederlandsche Stads- en Dorpsbeschrijver.


Een afgeknotte lelie is overgenomen in het wapen van Binnenmaas.  
Een afgeknotte lelie is overgenomen in het wapen van Binnenmaas.  
approved, Bureaucrats, Interface administrators, Members who can see the literature depository, Administrators, uploader
3,701,423

edits

Navigation menu