Rușii-Munți

From Heraldry of the World
Jump to navigation Jump to search

RUȘII-MUNȚI

District/county (județ) : Mureș

Stema Rușii-Munți

Official blazon

Un scut triunghiular cu marginile rotunjite, tăiat de un brâu undat de argint. În partea superioară, în câmp albastru, se află 4 brazi de argint. În partea inferioară, în câmp roșu, se află un soldat, în poziția de "drepți", având caschetă înaltă, cu partea din față croită rotund în sus, pe care se află o placă; pe partea stângă a caschetei este prinsă o cocardă, având deasupra un pompon; soldatul are un veston cu nasturi cusuți, atât în față, cât și câte 2 la mâneci, vestă, guler, pantalon, încălțăminte, cartușieră și raniță purtate în cruce pe umeri (cartușiera este semilată și pusă de la umărul stâng spre partea dreaptă); soldatul are la dreapta o pușcă la picior, în țeapă; soldatul și accesoriile sale sunt din aur. Scutul este timbrat de o coroană murală de argint cu un turn crenelat.

Origin/meaning

The arms were officially granted on July 16, 2014.

Fir trees symbolize the forest wealth of the area, and their number represents the number of component villages of the commune.

The wavy bar is the Mureș River, which crosses the locality.

The soldier depicts a border guard, which reflects the fact that the localities of Rușii-Munți and Morăreni were part of the Second Romanian Border Regiment Năsăud for almost 100 years, being a border commune between 1764-1851.

The mural crown with a crenellated tower means that the locality has the rank of commune.

Logo-new.jpg
Heraldry of the World
Romania.jpg
Romanian heraldry portal
Heraldica României
Romania-flag.gif

Contact and Support

Partners:

Your logo here ?
Contact us© since 1995, Heraldry of the World, Ralf Hartemink Ralf Hartemink arms.jpg
Index of the site

Literature: image from the decree 597/2014