Schouwen-Duiveland (waterschap)

From Heraldry of the World
Jump to navigation Jump to search
Logo-new.jpg
Heraldry of the World
Netherlands.jpg
Netherlands heraldry portal
Nederlandse heraldiek
Nederlandse gemeentewapens
Netherlands-flag.gif
(Dutch only/alleen Nederlandstalig)
(in English)

SCHOUWEN-DUIVELAND

Provincie  : Zeeland
Opheffing  : 1996 Zeeuwse Eilanden
Toevoegingen  : 1959 Adriana-Johannapolder, Bloois en Oud-Bommenede, Bruinisse, Burgh- en Westlandpolder, Dreischorpolder, Gouwveer en Zelke, Groot-Beddewaardpolder, Klein-Beddewaard of Saspolder, Nieuw Bommenede, Nieuwe of Jongepolder van Dreischor of Belder, Noordgouwe, Ooster- en SirJansland, Polder Oosteren ban van Schouwen, Schouwen, Sint Jeroen of Bantam en Nieuwe of Suzanna, Vier Bannen van Duiveland, Westeren Ban van Schouwen, Zonnemairepolder, Zuider Nieuwlandpolder bij Brouwershaven

I : 18 december 1959
"Zwaluwstaartvormig doorsneden : I golvend doorsneden: a van goud, beladen met een uit de baren naar voren komende, elkaar de hand reikende meerman en meermin van natuurlijke kleur, met staarten van sinopel; b golvend gedwarsbalkt van zes stukken van azuur en zlver; II gedeeld-ingehoekt van vijf stukken sabel op zilver. Het schild gedekt met een gouden kroon van drie bladeren en twee paarlen."

Wapen van Schouwen-Duiveland (waterschap)

Oorsprong/verklaring

Het wapen is het oude wapen van het eiland Schouwen, met onder het wapen van Duiveland. De delingslijn geeft de nauwe banden tussen beide aan. Vergelijk ook het wapen van de gemeente Schouwen-Duiveland.


Literatuur: